Fetás-rukkolás lencsesaláta tojáskrémmel
sponsored links
A lencse a levesen és a fõzeléken kívül salátának is kiváló.
Hozzávalók:
10 dkg lencse
fél fej lila hagyma
rukkola
feta
petrezselyem
só, bors, olívaolaj
2 tojás
mustár
tejföl
majonéz
Az elõzõleg beáztatott lencsét kevés vízben puhára fõzzük és hagyjuk kihûlni. A lila hagymát apró kockára vágjuk, összekeverjük a lencsével. Fûszerezzük, petrezselymet és kevés olívaolajat adunk hozzá. A rukkolát tányérra halmozzuk, rákanalazzuk a lencsét és a tetejére morzsoljuk a fetát.
A tojásokat keményre fõzzük, megpucoljuk és villával összetörjük. Ízlés szerint teszünk hozzá mustárt, majonézt és tejfölt. Sózzuk-borsozzuk, pirítóssal kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!