Fetás quinoa saláta édesburgonyával
sponsored links
A tegnapi bejegyzésemben említett sajtótájékoztatón, ahol számomra a fõfogás a mandulás csokitorta lett, ez volt az egyik elõétel. Az összetevõk szintén a Tesco új kínálatából származtak (ételintoleranciában vagy cukorbetegségben érintettek, valamint a bio élelmiszereket fogyasztók számára hozták létre, több mint 500 terméket tartalmaz - ezek csak részben saját márkás, nagyrészt más, ismert gyártóktól származó készítmények), és a Büfé Budapest készítette el õket.
Quinoa saláta
Hozzávalók:
2 db közepes édesburgonya
110 ml bio olivaolaj (Tesco Organic Extra szûz olivaolaj)
200 g basmati rizs és vadrizs keverve, külön fõzve (Tesco Organic Basmati rizs)
200 g bio quinoa (Naturfood)
4 gerezd fokhagyma
friss zsálya
oregano
2 ek lime leve
2 lime lereszelt héja
menta
160g feta sajt
Az édesburgonyát felkockázom, meglocsolom olivaolajjal, sózom, borsozom. 180 °C -on puhára sütöm, majd félreteszem hûlni. Megfõzöm a rizst és azt is félreteszem hûlni. A quinoát mosás után kétszeres mennyiségû vízben kell megfõzni, kb. 15-20 perc után, mire az összes folyadékot elfõtte, készül el (ha kissé megpirítjuk fõzés elõtt, enyhén diós íze lesz,ami jót tesz a salátáknak). A fokhagymát sütõben kevés olivaolajjal meglocsolva puhára sütöm, kihûtöm, majd kitolom a gerezdeket a héjából. A fûszernövényeket felaprítom. Mindent összekeverünk, és nagyon örülünk a végeredménynek. :-)