Fetás, paradicsomos lepénykék
sponsored links
Mediterrán ízvilágú sós-ropogós lepénykéket sütöttem ma az itthon fellelhetõ alapanyagokból. Semmi különös, különleges nincs benne, hacsak az nem, hogy nagyon gyorsan készen van és irtó finom! Zamatos, édes paradicsom, fanyar olajbogyó, sós feta került most az én lepénykéimre, ízlés szerint variálható a "rakomány" és a fûszerezés rajta. Ideális elõételnek, vendégek fogadásához, de otthoni nyár esti borozgatáshoz is ajánlott.
Fetás, paradicsomos lepénykék
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- kb 30 dkg koktél paradicsom
- 10 dkg feta
- maréknyi olajbogyó (nálam vegyesen: fekete és paprikával töltött zöld)
- olívaolaj
- só
- frissen õrölt bors
- oregánó
tetejére:
- bazsalikomlevél
Elkészítése:
- A sütõt elõmelegítjük 200°C-ra
- A leveles tésztát kiolvasztjuk, nagyobb méretû pogácsaszaggatóval vagy üvegpohár szájával kiszaggatjuk.
- A paradicsomokat és az olajbogyókat felkarikázzuk, elrendezgetjük a tésztán, sózzuk, borsozzuk, meghintjük oregánóval.
- Rámorzsoljuk a fetát, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal.
- A lepénykéket sütõpapíros tepsibe rakjuk, megspricceljük kevés hideg vízzel, betoljuk a forró sütõbe.
- Kb 20-25 percig sütjük, míg szép aranybarna színt nem kap. - sütõfüggõ! (vigyázzunk, mert nagy hõfoknál a leveles tészta könnyen megég!)
- Tetejét bazsalikomlevéllel díszítjük, frissen, melegen fogyasztjuk.