Fetás, olajbogyós görögdinnye-saláta
sponsored links
Milyen szerencse, hogy pont dinnyeszezon
van, mert el lehet készíteni ezt a finomságot
-nem kell órákat a konyhában állni, a sütõt
sem kell hozzá elindítani és tökéletesen elég
tud lenni vacsorára, ebben a rekkenõben. ;)
van, mert el lehet készíteni ezt a finomságot
-nem kell órákat a konyhában állni, a sütõt
sem kell hozzá elindítani és tökéletesen elég
tud lenni vacsorára, ebben a rekkenõben. ;)
Hozzávalók:
-görögdinnye
-lilahagyma
-feta sajt
-olajbogyó
-lime-, vagy citrom leve (mindenképpen friss!)
-szív-, vagy fejes saláta
-friss menta
-extra szûz olívaolaj
-frissen darált fekete bors
-só
-só
Szóval, a mennyiségek...direkt nem írtam dekákat,
mert szerintem ez is (lehet) egy olyas fajta étel, amit
simán össze lehet dobni (akár) maradékokból is
-amit találunk otthon, az mehet bele
(gumilabda, telekszomszéd, gyerekek :))).
Tehát a salátát mosom, leszárítom, összevágom
és kezdem is vele a tálba-rendezést:
szeletelem a lilahagymát és besózom (nem kell
rá sok, mert sós a feta és a olajbogyó is!), ezt
állni hagyom kicsit.
A dinnyét és a fetát harapható méretûre kockázom,
a mentából egy jó marokkal tépkedtem, ebbõl a
felét összevágtam és szépen a saláták közé rendeztem
minden hozzávalót, a végén kerül rá a menta.
Frissen tekerek rá fekete borsot, megöntözöm
olívaolajjal és lime lével...nagggyon sok lime lével. :)))
Tehát a salátát mosom, leszárítom, összevágom
és kezdem is vele a tálba-rendezést:
szeletelem a lilahagymát és besózom (nem kell
rá sok, mert sós a feta és a olajbogyó is!), ezt
állni hagyom kicsit.
A dinnyét és a fetát harapható méretûre kockázom,
a mentából egy jó marokkal tépkedtem, ebbõl a
felét összevágtam és szépen a saláták közé rendeztem
minden hozzávalót, a végén kerül rá a menta.
Frissen tekerek rá fekete borsot, megöntözöm
olívaolajjal és lime lével...nagggyon sok lime lével. :)))
Nagyon nyári, nagyon friss és
bátran ajánlom még a
szkeptikusoknak is kipróbálásra! :)
bátran ajánlom még a
szkeptikusoknak is kipróbálásra! :)