Fetás fritatta
sponsored links
Azt hiszem nem mondok újat ha azt mondom a reggeli a legfontosabb étkezések egyike. Nálam mindenképpen. Ez adja a nap elsõ energiáját, az elkészítés örömét, az ízek harmóniáját, a reggel nyugalmát...hiszen ez mind fontos. Szeretem a tojásos ételeket. Amíg régen a hagyományos hagymás, szalonnás vagy natúr tojásrántotta volt a reggelik netovábbja, ma már az internetnek és a médiáknak hála annyi de annyi variációja van, csak gyõzzük mindegyiket kipróbálni.
Hozzávalók: 1 kápia paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 db újhagyma, 4 db tojás, 4-5 szelet prágai sonka, feta sajt, némi olaj, só, bors, snidling
A sütõt elõször elõmelegítjük. A paprikát, hagymát és újhagymát nagyobb darabokba vágjuk majd serpenyõben az olajon megpároljuk. Sózzuk borsozzuk. A tojásokat felverjük (nagyon lazán, tényleg 4-5 keverés elég), sózzuk meg majd öntsük a zöldségekre. Ne keverjük! Tépkedjük rá a sonkát, és adjuk hozzá a kockázott vagy nagyobb darabokra morzsolt feta sajtot is. Amikor a szélén a tojás már kezd összeállni, tegyük át a serpenyõt az elõmelegített sütõbe és kb. 10 percig süssük kb. 180 fokon. A fritatta dupla magasságúra emelkedik, amit azonnal tálalhatunk is.