Fetás-cukkinis sertésragu
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg sertéscomb, 1 kisebb cukkini, 15 dkg feta sajt, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 1 hámozott paradicsom-konzerv, olívaolaj, só, fehér bors, zöld fûszerek (bazsalikom, oregánó, petrezselyemzöld), 50 dkg széles metélt
Elkészítése:
1. A zöldségeket megpucoljuk, a húst csíkokra vágjuk, a feta sajtot kockára vágjuk.
2. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, kevés olajon a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, üvegesre pároljuk.
3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéscombot, sózzuk, borsozzuk, puhára fõzzük.
4. Amikor a hús megpuhult, rádobjuk a kockára vágott cukkinit, megszórjuk a zöld fûszerekkel és együtt pároljuk kb. 5 -10 percig.
5. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifõzzük. A paradicsomot felforraljuk, majd a kifõtt tésztával összekavarjuk. Egy adag tésztát rakunk a tányérra, rákanalazunk a raguból és megszórjuk a kockára vágott fetasajttal. Forrón tálaljuk.Tipp: a húsos raguba tejfölt is kavarhatunk.