Fetás csicserifasírt (vegetáriánus)

2017-04-19

sponsored links




Túl vagyunk a húsvéti ünnepeken, most pedig esik a hó.
Pár évvel ezelõtt április elsején átéltem egy hózáport Pozsonyban, 
az itthoniak azt hitték áprilisi tréfát ûzök velük.
Ma senki sem hiheti azt, hogy tréfálkozik a Földanya,
komoly figyelmeztetés ez, 
azt hiszem.
Szeretnünk kellene a természetet, tisztelni,
és hálásnak lenni mindenért amit kapunk.


Szurokfû a kertben :)


Most jön egy zöldségfasírt, csicseriborsóból és fetából, friss szurokfûvel, petrezselyemmel, fokhagymával, illetve chilipehellyel és borssal fûszerezve.
Egy tál nyers salátával, fermentált káposztával remek ebéd,
 de párolt zöldséggel, fõzelékkel is megállja a helyét.
Pitába vagy kenyérbe, zsömlébe csomagolva remek szendvics készülhet vele.







Fetás csicserifasírt

Hozzávalók
50 dkg fõtt csicseriborsó
20 dkg feta v. krémfehérsajt
1 db száraz kifli
3 db tojás
ízlés szerint (sok :) friss petrezselyem
friss szurokfû
fokhagyma
frissen õrölt bors
sütéshez: kókuszvaj


1) A fõt csicseriborsót a fokhagymával és a fûszerekkel aprítógépben összedaráltam.
Tálba öntöttem.
Hozzáadtam a kiflimorzsát, az összemorzsolt sajtot, majd a tojásokat.
Összekevertem.








3) Serpenyõben kókuszvajat forrósítottam.
A zöldséges masszából golyókat formáztam (kb. 3 cm),
 majd kissé ellapítva a forró kókuszvajba rakosgattam.
Mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.


kókuszvaj a serpenyõben






A csicseriborsó fõzésérõl itt írtam:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/02/a-csicseriborsorol-csicseriborso-fozese.html








A kertben ? mai képek
















Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2017...

sponsored links

Keres?s