Fetás csicserifasírt (vegetáriánus)
sponsored links
Túl vagyunk a húsvéti ünnepeken, most pedig esik a hó.
Pár évvel ezelõtt április elsején átéltem egy hózáport Pozsonyban,
az itthoniak azt hitték áprilisi tréfát ûzök velük.
Ma senki sem hiheti azt, hogy tréfálkozik a Földanya,
komoly figyelmeztetés ez,
komoly figyelmeztetés ez,
azt hiszem.
Szeretnünk kellene a természetet, tisztelni,
és hálásnak lenni mindenért amit kapunk.
és hálásnak lenni mindenért amit kapunk.
Most jön egy zöldségfasírt, csicseriborsóból és fetából, friss szurokfûvel, petrezselyemmel, fokhagymával, illetve chilipehellyel és borssal fûszerezve.
Egy tál nyers salátával, fermentált káposztával remek ebéd,
de párolt zöldséggel, fõzelékkel is megállja a helyét.
Pitába vagy kenyérbe, zsömlébe csomagolva remek szendvics készülhet vele.
Pitába vagy kenyérbe, zsömlébe csomagolva remek szendvics készülhet vele.
Fetás csicserifasírt
Hozzávalók
50 dkg fõtt csicseriborsó
20 dkg feta v. krémfehérsajt
1 db száraz kifli
3 db tojás
ízlés szerint (sok :) friss petrezselyem
friss szurokfû
fokhagyma
só
frissen õrölt bors
sütéshez: kókuszvaj
1) A fõt csicseriborsót a fokhagymával és a fûszerekkel aprítógépben összedaráltam.
Tálba öntöttem.
Hozzáadtam a kiflimorzsát, az összemorzsolt sajtot, majd a tojásokat.
Összekevertem.
3) Serpenyõben kókuszvajat forrósítottam.
A zöldséges masszából golyókat formáztam (kb. 3 cm),
majd kissé ellapítva a forró kókuszvajba rakosgattam.
Mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.
kókuszvaj a serpenyõben |
A csicseriborsó fõzésérõl itt írtam:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/02/a-csicseriborsorol-csicseriborso-fozese.html
A kertben ? mai képek