Fetás-avokádós kenyérsaláta
sponsored links
Hozzávalók:
- 30 dkg fetasajt
- 2 kis ciabatta kenyér (diétázóknak teljes kiõrlésû kenyér)
- 4 összmarék vegyes saláta
- 2 avokádó
- 6 paradicsom (koktélparadicsomot használtam)
- 1 citrom
- 0,5 cikk fokhagyma
- 2 evõkanál extraszûz olívaolaj
- 1 evõkanál vaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- csipetnyi cukor
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- Egy nagy serpenyõben vajat olvasztunk. A kenyeret kockára vágva pirítani kezdjük a vajon, közben reszelt fokhagymával, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.
- Az öntethez kikavarjuk az olajat, 1 evõkanálnyi citromlevet, csipetnyi cukrot, sót, és borsot.
- Egy nagy tálban összekavarjuk a vegyes salátát cikkekre vágott paradicsommal, kockára vágott avokádóval és fetasajttal, valamint egy kevés reszelt citromhéjjal.
- Végül összeforgatjuk a ropogós kenyérdarabokkal, és az öntettel.