Fettuccine csirkével és gorgonzola szósszal
sponsored links
Hát legyen egy kis olasz is.... A receptet Gino olasz receptes könyvében találtam, melynek szép olasz neve: Fettuccine con pollo e gorgonzola. Hát nem szép? Fettuccine csirkével és gorgonzola szósszal.
Annyit hagytam ki a receptbõl, hogy nem pároltam meg a csirkét 1oo ml fehér borban, de anélkül is nagyon finom lett.
Hozzávalók: 3 kanál oliva olaj, 3oo dkg csirkemell vékony csikokra vágva, (1oo ml száraz fehér bor), 3oo ml fõzõtejszin, 25o g gorgonzola sajt apróra vágva, 3 kiskanálnyi apróra vágott snidling, 5oo g fettuccine laska, só és bors.
Az olajat felhevitettem, hozzátettem a csirkemellet, és addig sütöttem, mig szép aranybarna lett. (aki borral szeretné, most hozzáteheti a 1oo ml bort, és párolja 2 percet, mig az alkohol elpárolog). Az apróra vágott sajtot és tejszint hozzáöntöttem a mellhez, addig kavargattam, mig a sajt megolvadt.
Közben odatettem a laskát fõni. Az apróra vágott snidlinget összevegyitettem sóval és borssal.
A megfõtt laskát belekavartam a csirkés sajtos szószba, és megszórtam a snidlinggel.
Azonnal tálaltam.
Kiváló ebéd vagy vacsora.
Laktató és elegáns.