Fetasajtos cukkinivel töltött csirkecomb, õszibarack salátával

2017-07-27

sponsored links

Elsõ olyan bejegyzésem, amihez a fotók az új házunkban készült. Sikerült az étkezõ asztalt jó helyre tenni, mert pont ablak mellett van, ráadásul most arra jöttem rá, hogy bizony a férjemnek mindig biciklivel kell járnia dolgozni, mert a szélvédõ olyan szépen beveri a fényt, hogy még felhõs idõben is tudtam f5 érték mellett 1/100-as záridõvel dolgozni iso 200 mellett. Aki szokott fényképezni tudja mirõl beszélek. Kíváncsi vagyok, hogy télen, amikor tényleg sötét van bent, akkor mit fogok tudni kihozni egy déli fotózás során. Tegnap elõtt, azon a borongós napon nem sok fény volt a lakásban és nem tudtam volna elképzelni, hogy itt valamit lehet fotózni. Ki kellett volna próbálnom.
Ilyenkor nyáron sok gyümölcsös, zöldséges ételt fogyasztunk és mostanában õszibarack mindig van itthon, mert Emma tízóraijába mindig kerül belõle. Elsõ falatja is az õszi volt és nagy kedvenc maradt, ugyanis egy egész plusz egy kicsi nyári alma simán lemegy neki. Tudja mi a finom. :)










Fetasajtos cukkinivel töltött csirkecomb, õszibarack salátával
Hozzávalók 4 személy részére:
4 tanyasi csirkecomb
1 kisebb cukkini
1 nagyobb sárga burgonya
1 csokor kapor
15 dkg fetasajt
1 tojás
4 evõkanál zsemlemorzsa

bors
szerecsendió
3 evõkanál olívaolaj
1,5 dl száraz fehérbor

a salátához
1/2 fej jégsaláta
3 õszibarack
3 kicsi kígyóuborka
1/2 citromlé
3 evõkanál balzsamecet
1 evõkanál olívaolaj
1 teáskanál méz


továbbá
20 dkg bulgur


Elkészítés:
A cukkinit és a burgonyát meghámozzuk, majd tökgyalun lereszeljük. Megszórjuk két kávéskanál sóval, megforgatjuk és állni hagyjuk. Addig elkészítjük a salátát.
A jégsalátát apróra daraboljuk. Az õszibarackot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, majd minden gerezdet megfelezünk. Az uborkát vékonyra felkarikázzuk és az õszibarackkal együtt a salátához adjuk. A citromlét és a balzsamecetet kikeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a mézet és egy csipet sót, majd az egészet a salátára öntjük. Tálalásig hûtõbe helyezzük.
A cukkini és a burgonya ez idõ alatt levet eresztett. Markunkba veszünk egy adagot és jól kinyomkodjuk a levétõl. Hozzáadunk egy egész tojást, az apróra darabolt kaprot, a zsemlemorzsát és belemorzsoljuk a fetasajtot. Jól összedolgozzuk, amíg teljesen össze nem áll. Mindegyik csirkecomb bõre alá töltünk belõle és tepsire helyezzük. Megszórjuk sóval, borssal, szerecsendióval és meglocsoljuk olívaolajjal és fehérborral. Alufóliával lefedve, elõmelegített 180 fokos sütõbe 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk. Az utolsó 10-15 percre fólia nélkül sütjük, hogy a bõre szép piros, ropogós legyen.
A bulgurra ráöntünk 5 dl forró vizzet, lefedjük és 15-20 percig hagyjuk pihenni. Tálalás elõtt meghintjük sóval.







Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/07/fetas...

sponsored links

Keres?s