Feta és paprika avagy Színesben finomabb
sponsored links
Komolyan mondom, jó ha az embernek kicsit beindul vagy inkább elkalandozik az agya.
Valami magyarosra vágytam...
... legyen paprikás, gondoltam...
Aztán paprikás lett; igaz, nem valami magyaros, de paprikás.
Hm...ezt se bántam meg ?
SZÍNES PAPRIKÁS SERTÉSSZELET, FETÁVAL
ÉS SZEZÁMMAGOS RIZZSEL
...talán azt is mondhatnám, hogy Görög(ös)
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
3 db, 3 színû kaliforniai paprika
10 dkg Feta sajt
4 ek. fehérborcet
oregánó
bors, só
4 adag rizs
4 ek. szezámmag
A párolt rizst a hagyományos módon készítjük el, azzal a kis plusszal, hogy már az elején, amikor a rizst üvegesre ?pirítjuk?, hozzáadjuk a szezámmagot is.
A sertékarajt felszeleteljük, gyengén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyõben, olívaolajon szépen megsütjük. Tálalásig félretesszük, melegen tartjuk.
A szeletek sütése közben a paprikákat felkockázzuk, és ugyanabban a serpenyõben amelyikben a hús sütöttük, jól áthevítjük õket, oregánóval fûszerezzük, majd rálottyintjuk a borecetet, pillanatok alatt átforraljuk, levesszük a tûzrõl, és az idõközben felkockázott Feta sajtot gyorsan belekeverjük és már tálalhatjuk is.