Feta Saganaki - sült feta paradicsommal és shalot hagymával
sponsored links
A görögök is tudnak valamit, már ami a konyhát illeti. A fetájuk fenséges, a joghurt krémes és ideális rengeteg édesség elkészítéséhez de akár magában, vagy házi lekvárral is imádnivaló. A tzatziki még a legnehezebb húsételt is könnyeddé teszi. Van egy csudajó borókabogyós pörköltszerûségük is, a Stifado, amiért rajongok. A boróka igazán jó ötlet volt részükrõl a mondjuk úgy "magyar pörkölt" különlegessé tételéhez.
Padlizsános finomságos, a suflaki, a bárány több verzióban, van ott minden. És minden szuper.
A napokban feta volt leárazva az egyik boltban. Látszik is, mert több étel felhasználásához is ahhoz nyúltam, és nem nyúltam mellé.
Ez az egyszerû mai étel náluk elõételként szerepel a menükben. Én vacsorára fogyasztottam.
Gyors és szerintem elég is egy fogyni vágyó embernek.
Hozzávalók:
200 g feta
pár szem cseresznyeparadicsom vagy 1 normál paradicsom ...