Feta (jellegû) sajt készítése
sponsored links
A görög (jellegû) joghurt, majd belõle a fagylalt készítése pont elegendõ motiváció volt ahhoz, hogy a feta (jellegû) sajtot is kipróbáljuk. A zárójeles szöveget kizárólag a teljes pontosság kedvéért használom, hiszen tudom, hogy nem az igazi csemege, de ahhoz nagyon hasonló és bármikor könnyedén elérhetõ ezzel a módszerrel... Az biztos, hogy mostantól elegendõ néhány natúr joghurt és tejföl tartalék a hûtõben és bármikor terítékre kerülhet ez a két finomság.
Tetszõleges mértékben növelhetõ a megadott mennyiség, alapszabályként az 1 doboz / 1 teáskanál (természetes, nem finomított) só arányt javasoljuk.
FETA (jellegû) SAJT KÉSZÍTÉSE kb. 25 dkg sajthoz
3 db kicsi doboz (175 g-os) tejföl
3 teáskanál só (természetes, nem finomított)
eszközigény:
- magas falu bögre
- forma, amibõl ki tud csöpögni a savó (pl. tésztakiszúró) ...