Fet?s saganaki
sponsored links
Nagyon kedvelem az ilyen egyszer? de nagyszer? egyt?l?teleket, amivel minim?lis munka j?r.
Mikor a bar?tn?m egy ?js?gb?l sz?rmaz? receptet aj?nlott, bevallom szkeptikus voltam. Azt hittem ennyi paradicsom domin?nsk?nt lesz benne jelen ?s a t?bbi ?r?sztvev?? nem jut szerephez. Nagyot t?vedtem, legnagyobb ?r?m?mre, mert bizony igencsak gazdag ?zvil?g mutatkozott meg a v?geredm?nyben. A kolb?sz pedig zseni?lisan k?rbe?leli ?zbimb?inkat, annak ellen?re, hogy egy norm?l mennyis?g lapul meg benne.
Sz?val mindenk?ppen ki kel pr?b?lni, ?s garant?lom, hogy nem az lesz az utols?, hogy elk?sz?l!?
Hozz?val?k:
1 k?zepes fej v?r?shagyma
2 gerezd fokhagyma
s?, bors opcion?lis
oreg?no, r?mai k?m?ny 1 tk. ?n egy kis provence-i f?szerkever?kkel is feldobtam
2 konzerv h?mozott paradicsom
2 konzerv bab
Kb. 30 dkg f?st?lt kolb?sz ( n?lam mangalica ker?lt bele)
20 dkg feta sajt
ol?va olaj
Elk?sz?t?s:
Az apr?tott hagym?kat megpir?tjuk ol?va olajon. F?szerezz?k. Fel?ntj?k a h?mozott paradicsommal, ?s kiss? ?sszef?zz?k.
A kolb?szt t?z?ll? t?lba karik?zzuk, majd j?het r? a lecsepegtetett bab, az elk?sz?lt sz?sz, ?s v?g?l r?morzsoljuk a fet?t.
Kb. 15 perc alatt k?szre s?tj?k. Als?-fels? s?t?s, 200 fok.
N?lunk hercegn? burgonya, ?s bulgur volt hozz? a k?ret.
Friss, kertben termett rozmaringgal t?laltam de, ha lett volna itthon, a friss bazsalikommal sem sp?roltam volna, az tuti!?