Fet?s-mascarpon?s kifli
sponsored links
Ez a recept m?r nagyon r?g?ta v?r a "fi?kban". Bevallom, kiss? r? is felejtettem. De most v?gre itt van. A croissant-v?g?, amit haszn?ltam, nagyon klassz tal?lm?ny ?s kifejezetten olyan embereknek tal?lt?k ki, mint ?n, aki szabad k?zzel nem igaz?n tud sz?p egyforma h?romsz?geket fabrik?lni az ?pp aktu?lis t?szt?b?l. :D A kertben m?r vir?t a met?l? fokhagyma, met?l? hagyma ?s a medvehagyma is, ?gy azt?n kedv?nk szerint b?rmelyikkel t?lthetj?k a kifliket. Ha pedig nincs kert, vagy van, de nincs benne ilyesmi, akkor szerintem egy kis reszelt fokhagym?val is ugyanolyan finom lesz ez a kifli. :)
Hozz?val?k 20 db-hoz:
A t?szt?hoz:
50 dkg sima liszt
2 dl tej
4-5 ek. mascarpone
5 dkg feta sajt
4 dkg ?leszt?
1 kk. cukor
s?
A ken?shez:
3 ek. olvasztott vaj
Tov?bb?:
1 kis csokor met?l? fokhagyma
A tetej?re:
1 toj?ss?rg?ja
1 kk. v?z
- A t?szt?hoz az ?leszt?t a cukorral ?s egy ev?kan?l liszttel langyos tejben felfuttatjuk.
- A lisztet, s?t t?lba m?rj?k. Belemorzsoljuk a feta sajtot. Hozz?adjuk a mascarpon?t, a felfuttatott ?leszt?t ?s k?zzel ruganyos t?szt?v? gy?rjuk. Letakarva, langyos helyen dupl?j?ra kelesztj?k.
- A megkelt t?szt?t lisztezett fel?leten ~35x50 cm-es t?glalapp? ny?jtjuk. Hossz?ban elfelezz?k, majd mindk?t f?lb?l 10-10 egyforma h?romsz?get v?gunk.
- A t?szt?t megkenj?k olvasztott vajjal, meghintj?k a finomra v?gott met?l? fokhagym?val, majd egyenk?nt megform?zzuk a kifliket. S?t?pap?rral fedett tepsire sorakoztatjuk ?ket.
- Lekenj?k a toj?ss?rg?ja ?s v?z kever?k?vel ?s 190?C-ra el?meleg?tett s?t?ben ~15 perc alatt aranybarn?ra s?tj?k.
A receptet megtal?lj?tok a Kif?zt?k magazin 2018. j?liusi sz?m?ban is. :)
...mondtam ?n, hogy r?g?ta v?r...