Festett virágos torta és egy mumus

2011-11-23

sponsored links


Ez a torta elég sok fejtörést okozott nekem. Az alap elképzelés annyi volt, hogy legyen egy torta, ami barna és sárga színû és legyen különleges. A színválasztás az ünnepelt aktuálisan kedvenc színeit tükrözte.
Belülrõl pedig legyen csokis, de ne túl édes. Ahogy tovább beszélgettünk errõl a tortáról, kiderült, hogy Eszter és családja már régóta nem használnak cukrot, helyette csak és kizárólag nyírfacukrot. A töltelék legyen csokis, ne legyen édes, de lehet különleges ízesítésû. A piskóta pedig nyírfacukorral készüljön.
Valahogy olyan passzban ért engem ez a torta, hogy egyszerûen képtelen voltam megtalálni a megfelelõ ötletet a külsõre, mindig az kattogott, hogy barna alapon valamilyen sárga virág legyen. De a barna alapszín nekem túlságosan komor, azt inkább fiúknak készült tortán tudom elképzelni. Sehogy nem találtam semmilyen ötletet ami tetszett volna. Már régen kutakodtam ennyit neten egy torta miatt, még szerencse, hogy utólag megbecsülni sem tudom az idõt, amit ezzel töltöttem.
Aztán az egyik multinál vettem nyírfacukrot, konkrétan nem is tájékozódtam elõre, hogy mi az ára ennek az édesítõszernek. Hát, tipikus, hogy amolyan top áron bevásároltam (a topot most nem hihetetlenül kedvezményes és akciós árként kell érteni!) :)
Vettem még hozzá némi diétás csokit és magas kakaótartalmú csokoládét, ehhez fûszeres-narancsos ízesítést képzeltem el, amit utólag kissé (eléggé) megbántam.
Nem szoktam fennakadni apró részleteken, ráadásul nagyon szívesen vállaltam ezt a tortát - de végig kísért valami ...

Folytats a blogon ... homoktorta.blogspot.com/2011/11/feste...

sponsored links

Keres?s