Fermentált spárga (paleo)
sponsored links
Elkezdõdött a spárga szezon, így most spárgát eszünk spárgával. Na jó, csak majdnem. A savanyított formája egybõl a kedvencünk lett. Mi sem bizonyítja jobban, hogy már a második adag került belõle a hûtõbe. A második adag készítéséhez az elõzõ adag leszûrt levét is hozzáadtam, ugyanazokkal a fûszerekkel (természetesen frissekkel), amiket alább felsorolok és csak kipótoltam a vízzel. Szerintem nagyon jót tesz ennek a savanyúságnak az is, ha pár napig állni hagyjuk még a hûtõben.
Az elkészítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam (amióta megérkezett napi szinten dolgozik.) További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.
Hozzávalók:
2 köteg zöld spárga
2 szál újhagyma a zöldjével együtt
2 gerezd fokhagyma összezúzva
2 cm friss gyömbér összezúzva
1-2 teáskanál só
szénsavmentes ásványvíz
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!