Fermentált retek (paleo)
sponsored links
A Kistücsök étteremben ettem elõször fermentált retket, mivel nagyon ízlett és már mindenem van hozzá elkészítettem a házi változatát.
Az elkészítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam (amióta megérkezett napi szinten dolgozik.) További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.
Hozzávalók:
3 csokor hónapos retek
1 szál újhagyma a zöldjével együtt
1 csapott teáskanál só
1-2 evõkanál citromlé
pár szelet friss gyömbér
szénsavmentes ásványvíz
Az alaposan megmosott retket félbe vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. Minden hozzávalót a fermentáló tartályba teszünk. Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi. Háztartási fóliával lefedjük, rátesszük a tetejét. A fermentáló gépbe tesszük. A gép tetejét a helyére illesztjük Bekapcsoljuk a kimchi készítõ programot és a többit a gép gondjaira bízzuk. Ha lejárt a program befõttes üvegbe szedjük, felhasználásig hûtõszekrényben tároljuk. A retek színe az idõ múlásával napról napra rózsaszínesebb lesz majd.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!