Fermentált retek (paleo)

2017-04-04

sponsored links



A Kistücsök étteremben ettem elõször fermentált retket, mivel nagyon ízlett és már mindenem van hozzá elkészítettem a házi változatát.

Az elkészítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam (amióta megérkezett napi szinten dolgozik.) További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.


Hozzávalók:

3 csokor hónapos retek
1 szál újhagyma a zöldjével együtt
1 csapott teáskanál só
1-2 evõkanál citromlé
pár szelet friss gyömbér
szénsavmentes ásványvíz

Az alaposan megmosott retket félbe vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. Minden hozzávalót a fermentáló tartályba teszünk. Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi. Háztartási fóliával lefedjük, rátesszük a tetejét. A fermentáló gépbe tesszük. A gép tetejét a helyére illesztjük Bekapcsoljuk a kimchi készítõ programot és a többit a gép gondjaira bízzuk. Ha lejárt a program befõttes üvegbe szedjük, felhasználásig hûtõszekrényben tároljuk. A retek színe az idõ múlásával napról napra rózsaszínesebb lesz majd. 


A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s