Fermentált rebarbara (paleo)
sponsored links
Kóstolás után egybõl a kedvencemmé vált. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a következõ adag már az üvegekben csücsül. Ezúttal igyekeztem piros héjú rebarbarát beszerezni, azok válnak rózsaszínné a fermentálás után, bár így vegyesen is nagyon jól mutat.
Az elkészítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam (amióta megérkezett napi szinten dolgozik.) További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.
Hozzávalók:
5 nagyobb rebarbaraszár
1 lila hagyma
2 teáskanál mustármag
1-2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
2 teáskanál só
szénsavmentes ásványvíz
A rebarbara szárat 3 centis darabokra vágjuk, pucolni nem kell. A lila hagymát, a fokhagymát és a gyömbért felszeleteljük. A savanyúság valamennyi hozzávalóját a fermentáló tartályba teszünk. Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi. Háztartási fóliával lefedjük, rátesszük a tetejét. A fermentáló gépbe tesszük. A gép tetejét a helyére illesztjük Bekapcsoljuk a kimchi készítõ programot és a többit a gép gondjaira bízzuk. Ha lejárt a program befõttes üvegbe szedjük, felhasználásig hûtõszekrényben tároljuk. Ha szükséges adhatunk még hozzá sót.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!