Fermentált körte (paleo)
sponsored links
Remekül passzol vörös húsok mellé köretként, kis friss salátával kiegészítve. Érdemes hozzá minél édesebb körtét választani, mert a fementáció során tompul ez az íz benne.
Az elkészítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam (amióta megérkezett napi szinten dolgozik.) További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.
Hozzávalók:
60-70 dkg körte
5 dkg mazsola
5 dkg durvára vágott pekándió (dió vagy kesu)
2-3 újhagyma a zöldjével együtt
1-2 csilipaprika
1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
1 fahéjrúd
1 felhasított vaníliarúd
5-6 szegfûszeg
1 teáskanál só
szénsavmentes ásványvíz
A körtét negyedekbe vágjuk. Kivágjuk a magházat és felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A hozzávalókat összekeverjük és a fermentáló tartályba teszünk. Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi. Háztartási fóliával lefedjük, rátesszük a tetejét. A fermentáló gépbe tesszük. A gép tetejét a helyére illesztjük Bekapcsoljuk a kimchi készítõ programot és a többit a gép gondjaira bízzuk. Ha lejárt a program befõttes üvegbe szedjük, felhasználásig hûtõszekrényben tároljuk. Ha szükséges adhatunk még hozzá sót.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!