Fermentált cékla (paleo)
sponsored links
Egyszerûen nem tudom megunni a fermentált zöldségeket. Most is négyféle lapul a hûtõben, amibõl kettõt még nem is posztoltam. Gyakran csak úgy magában eszegetem õket. :)
Az elkészítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam (amióta megérkezett napi szinten dolgozik.) További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.
Hozzávalók:
3 közepes cékla (alma nagyságú)
1 alma
szénsavmentes ásványvíz
1 csapott teáskanál õrölt kömény
1 púpos teáskanál só
A megtisztított céklát és almát nagy lyukú reszelõn lereszeljük. Ízesítjük a sóval és a köménnyel. Összekeverjük és a fermentáló tartályba teszünk. Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi. Háztartási fóliával lefedjük, rátesszük a tetejét. A fermentáló gépbe tesszük. A gép tetejét a helyére illesztjük Bekapcsoljuk a kimchi készítõ programot és a többit a gép gondjaira bízzuk. Ha lejárt a program befõttes üvegbe szedjük, felhasználásig hûtõszekrényben tároljuk. Ha szükséges adhatunk még hozzá sót, illetve ha nem elég édes kevés mézet (én nem raktam hozzá).
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!