Fermentált cukkini (paleo)
sponsored links
28 óra alatt sikerült elkészíteni ezt a savanyúságot. Volt kovászos uborka levem (recept itt), azt használtam felesben ásványvízzel. Az elkészítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam. További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.
Hozzávalók:
50 dkg bébi cukkini
szénsavmentes ásványvíz (ha van elõzõ fermentálásból lé, akkor felesben használhatjuk a vízzel)
1 evõkanál só
fél csokor kapor
5-8 szem fekete bors
1 kisebb babérlevél
2 gerezd fokhagyma
A cukkinit alaposan megmossuk. Spirálvágóval spagettire vágjuk. a kaprot finomra vágjuk. A savanyúság valamennyi hozzávalóját a fermentáló tartályba teszünk. Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi. Háztartási fóliával lefedjük, rátesszük a tetejét. A fermentáló gépbe tesszük. A gép tetejét a helyére illesztjük Bekapcsoljuk a kimchi készítõ programot és a többit a gép gondjaira bízzuk. Ha lejárt a program befõttes üvegbe szedjük, felhasználásig hûtõszekrényben tároljuk. Ha szükséges adhatunk még hozzá sót.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!