Fermentált csicsóka (paleo)
sponsored links
Azt hiszem megvan az idei téli idõszak sláger savanyúsága. Annyira de annyira finom. :) Az elkészítése pedig nagyon egyszerû. Egy kicsit féltem, hogy a fermentálás során megfeketedik a csicsóka, de nem így történt. Szép fehér színe maradt.
Az elkészítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam. További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.
Hozzávalók:
40 dkg csicsóka
fél citrom leve
5 cm bogyiszlói paprika (ha valaki erõsebbre szeretné beleteheti az egészet)
1 csokor újhagyma a zöldjével együtt
2 cm friss gyömbér
2-3 teáskanál só
szénsavmentes ásványvíz
A csicsókát alaposan megmossuk. Héjastól spirál vágóval spagettire vágjuk. A paprikát és a megtisztított gyömbért vékonyra szeleteljük. Az újhagymát felaprítjuk. Összekeverjük a zöldségeket. A fermentáló gép tartályába tesszük. Hozzáadjuk a sót, a gyömbért és a citromlevet. Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi. Háztartási fóliával lefedjük, rátesszük a tetejét. A fermentáló gépbe tesszük. A gép tetejét a helyére illesztjük Bekapcsoljuk a kimchi készítõ programot és a többit a gép gondjaira bízzuk. Ha lejárt a program befõttes üvegbe szedjük, felhasználásig hûtõszekrényben tároljuk. Ha szükséges adhatunk még hozzá sót.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!