Ferdinánd tekercs, ahogy én készítem

2011-04-27

sponsored links

Sok sütemény recepttel vagyok úgy, hogy adott az alap recept, elkészítem elõször úgy, ahogy az a recept meg van írva. Aztán mikor újra készítem, már egy kicsit másképp, adok hozzá ezt-azt, elveszek belõle ezt-azt. Így a  végén teljesen az saját ízlésvilágomnak megfelelõ sütemény lesz az eredmény.  Igaz, a változtatások miatt az eredeti néven szereplõ édesség, néha már nem is hasonlít valamikori önmagára. Viszont, így létre jön egy másik sütemény :)

Ferdinánd  tekercs
Hozzávalók 12 darabhoz:
30 dkg finomliszt
10dkg teljes õrlésû tönkölyliszt
2,5 dkg élesztõ
3 db tojás sárgája
2 dl tej
2 evõkanál barna nádcukor
4 dkg olvasztott vaj
1/2 bio citrom reszelt héja
1 csipet só

a töltelékhez:
10 dkg vaj
12 dkg barna nádcukor (por)
5 dkg mazsola
1 mokkáskanál bio vanília õrlemény
1 mokkáskanál bio fahéj
1 dl rum

a tepsi kikenéséhez:
vaj
cukor

a locsoláshoz:
1,5 dl tejszín (tej is lehet)
2 evõkanál barna nádcukor
1 csipet bio vanília õrlemény

elkészült tekercsek

Elkészítés:
Az élesztõt langyos tejben, pici cukorral felfuttatom. A liszteket nagyobb tálba szitálom, hozzáadom a sót, a maradék cukrot a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és összegyúrom. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozom az olvasztott vajat. Közepesen kemény tésztává dagasztom. 45-50 percig langyos helyen kelesztem. A mazsolát rumba áztatom. A vajat a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliát és a fahéjat. A tepsibe szilikon lapot teszek, kivajazom és kiszórom cukorral. Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán fél centi vastagságú téglalapra nyújtom, egyenletesen rákenem ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Szilvsgombc/~...

sponsored links

Keres?s