Ferdinánd, a tésztacsiga
sponsored links
Hát, nekem nem kenyerem a Borbás Marcsi, mintha kicsit túlpozicionálnák a magyar médiában, a gasztroangyalkodása is idegesít, de most kicsit meg kell kövessem, mert a minap megsütöttem az általa az egyik Praktikában közölt Ferdinánd süteményt. Egész este azt zabáltuk, annyira finom, kellemes, letehetetlen, még, még, még...!
A karcagi eredetû recept hozzávalói nem bonyolultak:
40 deka finomliszt
3 tojássárgája
4 deka vaj
2 deka élesztõ
2 deci tej
2 ek. kristálycukor
csipetnyi só
A töltelékhez: 10 deka vaj, 14 deka cukor, 1 vaníliás cukor
A locsoláshoz: 1 rúd vanília, vagy 1 tasak vaníliás cukor (én az utóbbit használtam), 1-2 ek. cukor, 1,5 deci ...