Fenyõszirup
sponsored links
Gyerekkoromban készítettünk néhányszor fenyõszirupot édasanyámmal, ha jól emlékszem, mézbe tettük a fenyõhajtásokat. Apa pedig pálinkába is tett belõle, ezt én akkoriban nem kóstoltam:) Aztán valahogy elmaradt ez a jó szokás, pedig Visegrádon bõven van fenyõ a környékünkön. Idén több blogon is olvastam a friss fenyõhajtások felhasználásáról, és gyorsan el is készítettem a saját verziómat. Ez egy nádcukros sûrû szirup lett, nem volt elég mézem, hogy azzal készítsem (bár van még bõven fenyõ a környéken, lehet, hogy jövõ héten csinálok egy mézes adagot is). Hígítatlanul torokfájásra, köhögésre tényleg remek, ezt volt "szerencsém" tesztelni is múlt héten, hígítva pedig nagyon finom, frissítõ ital. Egy üvegynyit mindenképp félre fogok tenni karácsonyra, illeni fog a fenyõillatú karácsonyi hangulathoz, talán még valamilyen fenyûszirupos édességet is ki fogok találni.
VIGYÁZAT: A szintén tûlevelû tiszafa súlyosan mérgezõ, senki ne keverje össze a fenyõfélékkel!
Hozzávalók: 2-3 bögrényi friss fenyõhajtás (a világoszöld, még nem fás hajtásokat kell leszedni), 2 bögrényi ...