Fenyõmagos-kapros lazac párolt zöldségekkel.
sponsored links
Második fordulóhoz érkezett a Krinsz-nél meghirdetett "Egészséghónap" játék. Ebben a fordulóban Fõétel(egytálétel), Fõétel-körettel, receptekkel lehetett nevezni. Mivel az egészséges, vagy egészségesebb ételeket szeretné Krinsz ezzel a játékkal népszerûsíteni, így én mindenképpen csirkemellbõl, vagy halból készült ételt szerettem volna készíteni. Végül a hal, vagyis pontosabban a lazac mellett döntöttem, köretnek pedig az általunk igen kedvelt, párolt zöldségeket készítettem el. A lazacot sütés elõtt, egy kapros-olívaolajos-fûszeres pácban hagytam kicsit pácolódni, hogy az ízek jól átjárják a halhúst. A pácnak köszönhetõen sütés után egy finom, szaftos, és ízletes lazacszeletet kaptam, ropogós fenyõmaggal a tetején. Köretnek pedig fehérborban megpároltam a cukkinit, sárgarépát, gombát, és vöröshagymát. Így egy nagyon finom, laktató ebédet tudtam feltálalni, és csakis reménykedni tudok abban, hogy Krinsz játékfelhívásának is megfelel ez az étel.
Hozzávalók:
2 szelet lazac
2-3 gerezd fokhagyma
kapor
citromlé
só ...