Fenyõmag - Fûszeres kedd

2012-11-21

sponsored links


Röviden és tömören összefoglalva a fenyõmag isteni, fõleg egy picit megpirítva, de veszett drága is!

Egy-egy különlegesebb alkalomra azért megéri beszerezni. Nézzük most a legfõbb tudnivalókat:

SZÁRMAZÁSA:
Két fõ típust különítünk el. Az egyik a mediterráneumban található mandulafenyõ, a másik pedig az ázsiai példány. De nagyon érdekes, hogy a Dél-Alföld bizonyos bugyraiban is megtalálható.
LEÍRÁSA:
Krémszínû, ovális magok helyezkednek el a tobozokban. Formája hasonló a napraforgó magjához, de annak többszöröse a vastagsága.

ÉRDEKESSÉG:
Tudtátok, hogy a magokat kézzel piszkálják ki a tobozból? Ebbõl is adódik csillagászati értéke.
Nem új keletû a fenyõmag a konyhába. Római katonák élelmezésében fontos szerepet játszott.

AROMA:
Pirítva kapjuk meg a tökéletes ízt. Kissé mandulás íze van az E-vitaminban gazdag magocska.

GYÓGYÁSZAT:

Magas vérnyomásra tökéletes. Szív és érrendszerre jó ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2012/11/feny...

sponsored links

Keres?s