Fenyõmag - Fûszeres kedd
sponsored links
Röviden és tömören összefoglalva a fenyõmag isteni, fõleg egy picit megpirítva, de veszett drága is!
Egy-egy különlegesebb alkalomra azért megéri beszerezni. Nézzük most a legfõbb tudnivalókat:
SZÁRMAZÁSA:
Két fõ típust különítünk el. Az egyik a mediterráneumban található mandulafenyõ, a másik pedig az ázsiai példány. De nagyon érdekes, hogy a Dél-Alföld bizonyos bugyraiban is megtalálható.
LEÍRÁSA:
Krémszínû, ovális magok helyezkednek el a tobozokban. Formája hasonló a napraforgó magjához, de annak többszöröse a vastagsága.
ÉRDEKESSÉG:
Tudtátok, hogy a magokat kézzel piszkálják ki a tobozból? Ebbõl is adódik csillagászati értéke.
Nem új keletû a fenyõmag a konyhába. Római katonák élelmezésében fontos szerepet játszott.
AROMA:
Pirítva kapjuk meg a tökéletes ízt. Kissé mandulás íze van az E-vitaminban gazdag magocska.
GYÓGYÁSZAT:
Magas vérnyomásra tökéletes. Szív és érrendszerre jó ...