Fenyõalja és rizike avagy Akit szeretnek a lányok, annak jó!
sponsored links
Akit szeretnek a nõk, annak még jobb!
De igazán csak azok boldogok, akiket szeretnek az asszonyok...
Ez egy nóta.
A valóság pedig az, hogy azok a legjobban boldog, boldogok, akiket szeretnek szomszédok!
Na kérem, így jutottam egy szép mennyiségû, Fenyõalja gombához vagy aki úgy ismeri Ízletes rizikéhez és valószínûnek tartom, hogy lehet más elnevezése is. ? ha valaki tud ilyenrõl, ossza meg velünk, velem, nekem, nekünk ?
SAVANYKÁS, RIZIKELEVES,
NAGY TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg ízletes rizike (mifelénk=fenyõalja)
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
5 dkg lebbencs-, vagy fodros nagy kocka tészta
2-3 ek. fehérborecet
2 db babérlevél
petrzselyemzöld
fûszerpaprika
kömény
bors, só
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük.
A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fûszerpaprikával és annyi vízzel felöntve ami épp ellepi, pár percig rotyogtatjuk. Aztán hozzáadjuk a gombát, újabb pár perc elteltével, bõ egy liter vízzel felöntve, forrásig fõzzük. Amikor forr, beleszórjuk a tésztát, és puhára fõzzük. A végén, borecettel ízlés szerint savanyítjuk, petrezselymes-fokhagymás rántással, berántjuk.
SAVANYKÁS, RIZIKELEVES,
NAGY TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg ízletes rizike (mifelénk=fenyõalja)
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
5 dkg lebbencs-, vagy fodros nagy kocka tészta
2-3 ek. fehérborecet
2 db babérlevél
petrzselyemzöld
fûszerpaprika
kömény
bors, só
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük.
A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fûszerpaprikával és annyi vízzel felöntve ami épp ellepi, pár percig rotyogtatjuk. Aztán hozzáadjuk a gombát, újabb pár perc elteltével, bõ egy liter vízzel felöntve, forrásig fõzzük. Amikor forr, beleszórjuk a tésztát, és puhára fõzzük. A végén, borecettel ízlés szerint savanyítjuk, petrezselymes-fokhagymás rántással, berántjuk.