Fenséges palacsinta

2013-01-14

sponsored links

palacsinta-gyümölccsel.jpg

Újév reggelén egy jó barátunknál ébredve volt részünk ebben a fenséges ízvilágban, ami meglehetõsen egyedi elkészítési módja a palacsintának. A palacsinta tésztája nem különbözött sokban a régen elkészített és feltöltött bejegyzésem receptjétõl. Növényi tej helyett szimplán vizet használtam. Ez is vegán módra készített, olajmentes! palacsintatészta volt. Még 31-én délelõtt sütöttem meg. Közel 35 palacsinta sült. (3 db sütõvel kb. 40 perc alatt.) Mogyorókrémet készítettem hozzá cukor helyett datolyával, csak most világosabbra és hígabbra, amit kevesebb karobpor és több víz hozzáadásával értem el. Továbbá vittünk magunkkal egy üveg datolyás szilvalekvárt. Lehetõség volt így (házi)nutellás és szilvalekváros palacsintát enni (bizony ezek is finomak voltak), de újév reggelén vendéglátó barátunkat utánozva az alábbi emeletes palacsintát készítettem el:

A recept:

Hozzávalók:

Elkészítés: ...


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2013/01/14/fenseges_...

sponsored links

Keres?s