FENSÉGES BUKTA LABDA - házi szilvalekvárral, darált dióban hempergetve :)
sponsored links
Kétféle buktát szoktam készíteni, mind a kettõ nagyon finom: különösen a duplán túrós buktámat szeretjük a túrós-olajos kelt tészta miatt. Pár napja viszont találtam a Péksütemények és házi kenyerek c. könyvemben egy újabb bukta receptet, ami nagyon megtetszett. Naná, hogy megsütöttem. A férjemnek annyira ízlett - nem gyõztem hallgatni minden lenyelt falat után, hogy hmmm, de finom . :-)) Bevallom, Én sem tudtam ellenállni ennek a nagyon puha vajas-szilvalekváros-diós finomságnak > ettem egyiket a másik után.:)) ...és ahhoz képest, hogy kisfiam nem szereti a lekváros süteményeket, ezt a buktát Õ is jóízûen, nagy beleéléssel majszolta. :) Ajánlom kipróbálásra, nem fogtok csalódni. ;-)
- kb. 2,5 dl langyos tej
- 3 dkg friss élesztõ
- 5 dkg porcukor
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás ...