Fenntartható élelmiszerrendszerek Magyarországon.....
sponsored links
A DiningGuide a fenntartható élelmiszerrendszerek Magyarországi kezdeményezéseirõl készített összefoglalót, melyrõl a G7 tagjainak véleményét, tapasztalatait is megkérdezték.
...........úgy tûnik, egyre több embert érdekel az, honnan és milyen körülmények közül származik a vacsora. Ezt a trendet erõsíti meg dr. Varga Adrienne, a Szent István Egyetem Agrár-környezetgazdálkodási tanszékének adjunktusa, a Gödöllõi Élelmiszertanács (G7) tagja is. Változóban van itthon a külföldi termékek mítosza, egyre inkább hajlandóak az emberek jó minõségû magyar termékeket keresni és a jobb minõségért kicsit többet fizetni. Az érdeklõdést napi rutinná formálni már sokkal nehezebb, idõt és energiát szánni olyan egyszerû dolgokra mint a vasárnapi ebédhez való hús megvásárlása már komolyabb elszántságot igényel. A G7 vezetõsége ugyanakkor úgy látja, egyre több a helyi piac, egyre könnyebben elérhetõ lehetõségek nyílnak arra, hogy a vásárlók közvetlen, bizalmi kapcsolatot alakítsanak ki a termelõkkel. Egyelõre nem beszélhetünk országos szintû hálózatról, ebben az önkormányzatok szerepvállalása elengedhetetlen: a helyi termelõi piacokhoz kapcsolódó ...