Felvágott helyett - kacsa
sponsored links
A Bosnyák téri piacon szép kupac kacsaszárnytõ kellette magát kedvenc csirkésemnél.
Néhány darab beugrott a kosaramba, otthon pedig mosás és epillálás után a fazékba. Sós, zöldséges vízben megfõztem a kacsa szárnytöveket, majd a csontról aprólékos munkával leszedegettem a húst.
A kertbõl frissen felhúztam egy csokor újhagymát, melyet feldaraboltam.
Libazsíron a hús- és a hagymadarabokat összesütöttem.
A pirosra sült húsdarabokat apróra vágtam, sóztam, borsoztam; majd a zsírral összekeverve tálkákba töltöttem. Felszeletelt, friss hagymával díszítettem.
Hûtõben várta a másnap reggelt, amikor pirítós kenyeret kapott kísérõjéül.
Nagyon finom és variálható alternatíva a bolti felvágottaknak.