Felhõlángos
sponsored links
Életmódot váltottam....azóta érezhetõen kevesebbet sütök, max a gyerekeknek, amit kérnek, A riposton belebotlottam ebbe a receptbe, picit utána olvastam, mindenhol nagyon pozitív visszajelzésekkel találkoztam, így aztán úgy gondoltam, túl sokat nem vesztek vele, ha megpróbálom.
Az elsõ sütésem tapasztalatai: gyerekeknek adtam vacsorát, közben elkezdtem készíteni magamnak a felhõlángost, villámgyorsan elkészült, mire az aprónép jóllakott, ki is sült. Elkészítettem hozzá a fokhagymás tejfölt, reszeltem sajtot, kitettem a lángosokat egy tányérra, asztalhoz ültem...megjelentek a jóllakott gyerekeim, és nekiestek. Lefotózni sem tudtam, úgyhogy tanácsként mondanám, hogy dupla adagnál kevesebbet ne készítsen senki. ?
Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg túró
1 cs.sütõpor
1/2 mk só
Elkészítése:
A túrót a tojások sárgájával és a sóval alaposan elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,
belekeverjük a sütõport is, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós massz?t.
belekeverjük a sütõport is, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós massz?t.
Sütõpapírral bélelt tepsibe kanállal halmokat teszünk belõle. 200 fokra elõmelegített sütõben 10-15 perc alatt megsütjük.
Fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.