Felhõfagyi

2017-07-19

sponsored links












A név számomra kicsit megtévesztõ, inkább mondanám egy könnyed pohárkrémnek, mint fagylaltnak, de mivel mégiscsak egy jeges finomságról van szó, így meghagytam az eredeti recept szerinti elnevezést. A "fagyi" érdekessége, hogy fagyasztott állapotban kell a felvert tejszínhez adni a gyümölcsöt, mert ettõl lesz igazán felhõszerû a krém. Ha friss gyümölcs van otthon elõtte mindenképpen fagyasszuk le vagy használjunk mirelitet. Málna helyett epret, szedret, barackot, meggyet, ribizlit is tehetünk a krémbe. Cukor helyett édesítõszerrel ízesítve pedig még egészséges alternatíva is. Néhány alapanyagból összeállítható, üdítõ nyári desszert, biztos vagyok benne, hogy a nyár folyamán még más gyümölcsökkel is fogom készíteni.


Felhõfagyi

Hozzávalók:
kb 2-3 személyre


  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg fagyasztott málna
  • 1/2 tk vanília esszencia
  • ízlés szerint porcukor vagy édesítõszer

díszítés:

  • néhány szem friss málna
  • mentalevél

Elkészítése:

  1. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral vagy édesítõszerrel és a vaníliával. 
  2. A jeges málnát apróra szétmorzsoljuk és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabba.
  3. Poharakba adagoljuk, 1-2 órára mélyhûtõbe tesszük.
  4. Friss gyümölccsel, mentalevéllel díszítve kínáljuk.


Forrás: itt







Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/07/fel...

sponsored links

Keres?s