Felhõfagyi
sponsored links
A név számomra kicsit megtévesztõ, inkább mondanám egy könnyed pohárkrémnek, mint fagylaltnak, de mivel mégiscsak egy jeges finomságról van szó, így meghagytam az eredeti recept szerinti elnevezést. A "fagyi" érdekessége, hogy fagyasztott állapotban kell a felvert tejszínhez adni a gyümölcsöt, mert ettõl lesz igazán felhõszerû a krém. Ha friss gyümölcs van otthon elõtte mindenképpen fagyasszuk le vagy használjunk mirelitet. Málna helyett epret, szedret, barackot, meggyet, ribizlit is tehetünk a krémbe. Cukor helyett édesítõszerrel ízesítve pedig még egészséges alternatíva is. Néhány alapanyagból összeállítható, üdítõ nyári desszert, biztos vagyok benne, hogy a nyár folyamán még más gyümölcsökkel is fogom készíteni.
Felhõfagyi
Hozzávalók:
kb 2-3 személyre
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg fagyasztott málna
- 1/2 tk vanília esszencia
- ízlés szerint porcukor vagy édesítõszer
díszítés:
- néhány szem friss málna
- mentalevél
Elkészítése:
- A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral vagy édesítõszerrel és a vaníliával.
- A jeges málnát apróra szétmorzsoljuk és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabba.
- Poharakba adagoljuk, 1-2 órára mélyhûtõbe tesszük.
- Friss gyümölccsel, mentalevéllel díszítve kínáljuk.
Forrás: itt