Feketeszedres házi krémtúró
sponsored links
Úgy tûnik, hogy az emberiség egyre jobban kedveli a futószalagról származó ételeket. Egyre ritkábban akarunk mi magunk a tûzhely mögé állni. Miközben még soha nem volt ennyi idõnk, mint manapság. Sokan már csak heti 35 órát dolgoznak, vagy - többnyire kényszerbõl - annyit sem. A sok szabadidõt mégis számítógépes játékokkal, mozival, tévénézéssel töltik. A legfontosabbat, a túléléshez szükségeset, a naponta elkerülhetetlent, ételeik elkészítését mérnökökre, technikusokra és kémikusokra hagyják. A németek csaknem 40 %-a már alig tud fõzni. "Az elkövetkezõ generációkban már senki sem lesz, aki boldogan emlékezne édesanyja fõztjére" - véli Wolfram Siebeck. "Az otthoni ízek, a gulyás és a palacsinta nem fognak létezni a holnap világában" - írja.
Németországban az elfogyasztott ételek 75 %-a ipari termék. Az USA-ban pedig 95 %-uk. Az amerikai középosztálybeli háztartások többségében már egyáltalán nem fõznek. Az ételek, melyek a hazai tûzhelyeken készülnek, felkerülhetnének a "kihalással fenyegetett fajok" listájára.
A Breisgaumilch tejüzem (reklámszöveg: "természetesen Breisgaumilch") "swarzwaldi gyümölcsös krémtúrója" a címke szerint "markgráflerlandi cseresznyét" tartalmaz. Egy hirdetés azután részletesen elmagyarázza: "nem csak a tej, hanem a joghurtban és ...