Feketeribizlis kevert tészta hajdina- és kókuszliszttel

2014-06-15

sponsored links

Vannak tavaly nyárról még mindenféle tartalékaim (almalekvár, fagyasztott gyümölcsök), amiket ideje már felhasználni. Friss gyümölcsöt nem is szívesen sütök meg. Ilyen jellegû kevert tésztát még nem is készítettem nem búzalisztes változatban, de nagyon finom lett így elsõ próbálkozásra is. A kókuszlisztet most próbáltam elõször.
Hozzávalók:
-50 g hajdinaliszt
-35 g kókuszliszt
-3 tojás
-100 ml kókusztej
-50 ml víz
-20 g xilit
-7 g útifûmaghéj
-szódabikarbóna+ecet
-fahéj
-200 g feketeribizli
-1 marék vágott dió

Külön-külön összekevertem a folyékony és a száraz összetevõket. Majd az elõbbibe szórtam kevergetés mellett az  utóbbit. Szikonos piteformába öntöttem és a tetejére szórtam a ribizlit, majd a diót. 20-25 perc alatt megsütöttem. (86,7 g CH)





Folytats a blogon ... tuparna-habvero.blogspot.com/2014/06/...

sponsored links

Keres?s