Feketeribizlis kevert tészta hajdina- és kókuszliszttel
sponsored links
Vannak tavaly nyárról még mindenféle tartalékaim (almalekvár, fagyasztott gyümölcsök), amiket ideje már felhasználni. Friss gyümölcsöt nem is szívesen sütök meg. Ilyen jellegû kevert tésztát még nem is készítettem nem búzalisztes változatban, de nagyon finom lett így elsõ próbálkozásra is. A kókuszlisztet most próbáltam elõször.
Hozzávalók:
-50 g hajdinaliszt
-35 g kókuszliszt
-3 tojás
-100 ml kókusztej
-50 ml víz
-20 g xilit
-7 g útifûmaghéj
-szódabikarbóna+ecet
-fahéj
-200 g feketeribizli
-1 marék vágott dió
Külön-külön összekevertem a folyékony és a száraz összetevõket. Majd az elõbbibe szórtam kevergetés mellett az utóbbit. Szikonos piteformába öntöttem és a tetejére szórtam a ribizlit, majd a diót. 20-25 perc alatt megsütöttem. (86,7 g CH)
Hozzávalók:
-50 g hajdinaliszt
-35 g kókuszliszt
-3 tojás
-100 ml kókusztej
-50 ml víz
-20 g xilit
-7 g útifûmaghéj
-szódabikarbóna+ecet
-fahéj
-200 g feketeribizli
-1 marék vágott dió
Külön-külön összekevertem a folyékony és a száraz összetevõket. Majd az elõbbibe szórtam kevergetés mellett az utóbbit. Szikonos piteformába öntöttem és a tetejére szórtam a ribizlit, majd a diót. 20-25 perc alatt megsütöttem. (86,7 g CH)