Feketeribizlis citromtorta (paleo) - SAD! 24. forduló: Tavasz van!
sponsored links
A forduló házigazdája Dina, a Dina világa blog írója, úgy döntött, térjünk vissza kezdetekhez, már ami a Süss! Alkoss! Díszíts! játék eredeti témáját illeti. Vagyis csak tortákkal, lehetõleg díszített tortákkal nevezzünk a játékba, a téma pedig természetesen a tavasz. Kikötés volt, hogy néhány dolgot mindenképp kell használni a torta díszítéséhez: -házilag készített fondant /cukormassza /csokigyurma vagy marcipán.
Nálam ezek mind ki vannak lõve, a ribizli meg nem is tavaszi gyümölcs (nálunk ilyenkor még csak alma van és messzirõl jött eper)... Azért remélem, hogy az én tortácskámnak is lesz helye a többi között. Ha nem, hát készítettem egy finomat. Az enyémben is van marcipán, de házi és ezért bevonásra nem volt alkalmas.
Hozzávalók:
Pitetésztához:
-50 g mandulaliszt
-1 tojás
-10 g xilit
-fahéj
Összegyúrtam és egy 15 cm-es szilikonos formát kibéleltem vele. Kb. 7 percig elõsütöttem.
Citromos krém:
-200 ml kókusztej
-1 citrom leve és héja
-2 tojássárgája
-30 g eritrit
-10 g xilit
-1 ek. útifû maghéj
Jól összekevertem, hogy ne legyen csomós és pitetészára öntöttem. 25 percig sütöttem nem túl nagy lángon.
Marcipános és ribizli:
-120 g feketeribizli
-50 g blansírozott, nem zsírtalanított mandulaliszt (vagy darált mandula)
-20 g eritrit
-mandula aroma
-víz
Marcipánt gyúrtam. Kis, feketeribizli szemekkel töltött golyócskákat készítettem, egy részüket beletettem a citromos krémbe, a többivel a ribizlivel megszórt tortát díszítettem.
47 g CH-ot tartalmaz.
Nálam ezek mind ki vannak lõve, a ribizli meg nem is tavaszi gyümölcs (nálunk ilyenkor még csak alma van és messzirõl jött eper)... Azért remélem, hogy az én tortácskámnak is lesz helye a többi között. Ha nem, hát készítettem egy finomat. Az enyémben is van marcipán, de házi és ezért bevonásra nem volt alkalmas.
Hozzávalók:
Pitetésztához:
-50 g mandulaliszt
-1 tojás
-10 g xilit
-fahéj
Összegyúrtam és egy 15 cm-es szilikonos formát kibéleltem vele. Kb. 7 percig elõsütöttem.
Citromos krém:
-200 ml kókusztej
-1 citrom leve és héja
-2 tojássárgája
-30 g eritrit
-10 g xilit
-1 ek. útifû maghéj
Jól összekevertem, hogy ne legyen csomós és pitetészára öntöttem. 25 percig sütöttem nem túl nagy lángon.
Marcipános és ribizli:
-120 g feketeribizli
-50 g blansírozott, nem zsírtalanított mandulaliszt (vagy darált mandula)
-20 g eritrit
-mandula aroma
-víz
Marcipánt gyúrtam. Kis, feketeribizli szemekkel töltött golyócskákat készítettem, egy részüket beletettem a citromos krémbe, a többivel a ribizlivel megszórt tortát díszítettem.
47 g CH-ot tartalmaz.