Feketeribizli-áfonyalekvár (fruktózzal)
sponsored links
Ez egy nagyon eltalált, finom lekvár lett, érdekes kombinációt eredményez a két fekete bogyó találkozása. Ez egy alapverzió, ezt aztán lehet ízesíteni ezzel-azzal, leginkább talán a rumot tudnám elképzelni benne. No, de majd legközelebb, ez ugyanis még tavalyi fõzet. :)
Feketeribizli-áfonyalekvár (fruktózzal)
Hozzávalók: 40 dkg feketeribizli, 40 dkg áfonya, 20 dkg fruktóz.
Elkészítése: A ribizlit leszemezzük, majd az áfonyával együtt jól megmossuk. Tiszta, hibátlan zománcú edénybe tesszük, aláöntünk kb. 2 dl vizet, és néha megkavarva felforraljuk. Kis lángon fõzzük 10-15 percig, majd hozzáadjuk a fruktózt, és további 10-15 percig fõzzük. A lekvárt forrón kisméretû üvegekbe adagoljuk, ledugaszoljuk õket, fejtetõre állítjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihûlni.