Feketeribizli lekvár, feketeribizli szörp
sponsored links
Gyerekként kevés dolgot utáltam jobban, mint a feketeribizli szörpöt. Számomra csak tömény, émelyítõ lötyi volt. Mikor elõször kóstoltam magát a gyümölcsöt majdnem hanyat estem a meglepetéstõl. Savanyú volt!!! Ezen felbuzdulva vettem is belõle egy keveset és befõztem lekvárnak. Láss csudát, finom lett és mivel módjával bántam a cukorral egyáltalán nem volt tömény, émelyítõ. Ennek már legalább nyolc éve, azóta másként gondolok a feketeribizlire.
Keresztapu beszerzett 12 kg feketeribizlit, nézegette a ládában egy napig, majd kellõképpen megrettent a feladat súlyától és úgy döntött nem is akar õ már szörpöt:) Tehát a ribizli ránk szállt anyuval. Meg kell mondjam mi is megrémültünk egy kicsit.
Õ a szörpöt szorgalmazta én a lekvárt. Végül feleztük a mennyiséget. Már a paszírozás gondolatától is égnek állta hajam, mert azért legyünk õszinték még a leg elhivatottabb lekvárkészítõ is belerokkan 12 kg feketeribizli szitán való átpaszírozásának a gondolatába. Akkor jött anyu mentõ ötlete a gyümölcs centrifuga. Egész jól mûködött a dolog, csak túl sok értékes lé maradt a kicentrizett bogyókban. Ezértt aztán a végére csak gyártottunk lekvárt is és ...