Feketekagyló vörösboros paradicsomos mártásban
sponsored links
Horvátországi túrák alkalmával szinte kötelezõ elõételnek feketekagylót kérni az étteremben.
Dagne na Buzaru- elnevezéssel szerepel az étlapon és titokban imádkozunk, hogy nehogy azt mondják, hogy most épp a friss kagyló kifogyott.
A kagyló elkészítése rém egyszerû és a titka az elkészített szószon múlik. Minden étteremnek meg van a saját specialitása, hogy milyen kagyló alapot készítenek. A legjellemzõbb a paradicsomos (inkább olaszos stílus) , vagy a fokhagymás fehérboros (a klasszikus francia Mules Marinieres) mártás.
Most igyekeztem az összes finom hozzávalóból megalkotni a számunkra ideális feketekagyló szószt.
A lényeg, hogy legyen benne fokhagyma, legyen benne sok-sok bor és egy picit lehet csípõs is.
Nem is tudom eldönteni , hogy a kagyló húsát szeretem jobban, vagy a szószba mártogatott friss ropogós házikenyeret.
Alapszabály, hogy csak friss kagylóval dolgozzunk, vagy mirelittel. A METRO-ban vagy a Corában érdemes ...