Feketeerdõtorta
sponsored links
Ez a torta még márciusban készült édesanyám (Irén) és Sanyi öcsém névnapjára - idén egyszerre köszöntöttük õket. Valami finomat és egyszerût akartam, aztán erre esett a választás. Mivel még soha nem sütöttem feketeerdõtortát, körülnéztem a blogokon, ki, hogyan készíti, végül Mariam változata tetszett leginkább és többnyire betartva az õ leírását készítettem el a magam verzióját. Noha, a szállítással kissé megnyomódott, ízértékébõl semmit sem veszített és nagyon ízlett, fõleg az öcsémnek, aki nagy tortarajongó.
Feketeerdõtorta
Elkészítési ideje: 2-2,5 óra. Nagyon finom alkalmi torta, ajándékozhatjuk név- és születésnapra, de akár egy unalmas évközi vasárnap is feldobható vele.
Kakaós piskóta: 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 4 evõkanál liszt, 2 evõkanál kakaó;
Szirup: 1 dl meggylikõr, 0,5 dl meggykompótlé;
Meggyes krém: 4 dl meggykompótlé, 1 tasak vaníliás puding, 1 kiskanál élelmiszerkeményítõ, 1 befõttes üveg ...