Feketeerdõ-utánzat torta
sponsored links
Annyit beszéltetek mostanában a Feketeerdõ tortáról a neten, hogy kedvet kaptam elkészíteni. Még sosem csináktam, de elvileg szeretem.
Így kezdõdött az egész. Természetesen most sem az lett a vége, amit eredetileg akartam. Sütés elõtt találtam egy piskóta receptet, amit ki akartam próbálni, és meg kell mondjam, azóta ezt használom. Plusz a gyerekek miatt nem meggyet, hanem cseresznyét vettem, így a torta végülis cseresznyés finomság lett.
S valóban finom lett. Állítólag ez volt eddig a legfinomabb tortám.
Persze, ezt így szokták megemlíteni: "Ez volt eddig a legfinomabb tortád, a madártejes, maszkarponés és csokis mellett..."
Nagyon könnyû lett, szinte omlott a számban a süti. A piskóta eszméletlen, a krém pedig telitalálat annak, aki nem akar kifeküdni, miután megevett egy szelet tortát. Nagyon kellemes, nem töményen édes, sõt!
Így készítettem a piskótát: (azaz kettõt is készítettem, mert nagyon magas tortát szerettem volna). A piskótát egyébként több oldalon is felfedeztem már (pl a Homoktortán, és a Kiskuktán is... stb...stb...)
Hozzávalók egy piskótához - 26 cm-es formában készült:
- 280 g cukor
- 350 g liszt
- 1,5 dl tej
- 4 tojás ...