Feketeerdõ torta
sponsored links
Feketeerdõ torta |
Piskóta hozzávalói:
6 tojás
6 evõkanál víz
15 deka porcukor
12 deka liszt
3 deka natúr kakópor
1 zacskó sütõpor
fél deci étolaj
A piskótát a szokásos módon elkészítettem, kihûtöttem, 3 lapba vágtam.
Krém I. Meggyzselés
1 üveg meggybefõttet levével együtt lábosba öntöttem két evõkanál cukorral és fél deci rummal. Egy tasak vanília pudingot 1 deci vízzel kikevertem és amikor a meggy forrni kezdett hozzáöntöttem. Addig fõztem, míg puding keménységû lett.Krém II. csokis
1 zacskó csokipudingot 4 deci tejben 4 evõkanál cukorral sûrûre fõztem. Még forrón elkevertem benne 5 deka csokoládét.
Krém III. tejszínes
1 tasak tejszín ízû pudingport 4 deci habtejszínben (zacskós, állati) felfõztem 4 evõkanál cukorral. Mikor kihûlt összekevertem 2,5 deci felvert tejszínhabbal, amibe 1 zacskó habfixálót is tettem.
Tejszínhab:
1 zacskó(2,5 deci) állati habtejszí
1 evõkanál porcukor
1 zacskó zselatin fix
Díszíteni.
egész meggyszemek
csokilapocskákMikor minden kihûlt, összeállítottam a tortát.
Az alsó piskótalapra körkörösen egymás után raktam a krémeket - külsõ réteg csokikrém, mellé meggyes, majd tejszínes, középre meggyes. Ráraktam a másik piskótalapot, és itt a külsõ réteg krém tejszínes, csokis, meggyes, tejszínes lett. Habzsákból kellene a krémeket rakni, de én csak kanállal csináltam.
A tejszínes krémbõl maradt annyi, hogy vékonyan körbe tudtamkenni a torta oldalát, majd egy éjszakára hûtõbe tettem. Reggel a tejszínhabot a porcukorral és a zselatin fixszel felvertem kemény habbá, majd körbekentem vele a tortát, a tetejét is (nem szeretem a habzsákot használni ?). Megszórtam csokilapocskákkal, és meggyszemekkel dekoráltam.
A férjemet köszöntöttem vele születésnapján. ? ?
Volt kívánság is - remélem, teljesül! ? |