Feketeerdõ pohárdesszert gluténmentesen
sponsored links
Cseresznye, meggy... másik kedvencem ilyenkor. Piskótába, pitéhez vagy fagyihoz is adhatjuk, de egy nagy tállal magában is szívesen fogyasztom.
Igaz ehhez a desszerthez be kell kapcsolni a sütõt, de késõbb lehûtve kárpótolni fog minket!
Feketeerdõ pohárdesszert gluténmentesen
Hozzávalók 4 pohárhoz
a kakaós-diós piskótához (18 cm átmérõjû tortaformához):
5 dkg olvasztott étkcsokoládé
2 tojás
4 dkg olvasztott vaj
4 dkg nyírfacukor
5 dkg darált dió
1 kávéskanál sütõpor
a cseresznyés réteghez:
30 dkg cseresznye
2 evõkanál nyírfacukor
2 teáskanál rumaroma vagy rum
a vanília krémhez:
2 dkgg vaníláspuding
2 evõkanál nyírfacukor
4 dl tej
2 tojás sárgája
1 teáskanál vaníliakivonat
továbbá:
2 dl habtejszín felverve
kakaópor
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és csokoládét, majd beleszórjuk a diót és a sütõport, végül jól elkeverjük. Sütõpapírral bélelt tortaformába tesszük és 180 fokos elõmelegített sütõbe helyezzük 20 percre. (Végezzünk tûpróbát!)
A cseresznyét nyírfacukor hozzáadásával fedõ alatt puhára pároljuk, és rummal vagy aromával ízesítjük.
A tej felét felforraljuk a nyírfacukorral, a másik felében elvegyítjük a vaníliáspudingot és a tojások sárgáját, majd a felforrt tejhez adjuk és sûrûre fõzzük alacsony láng felett. Végül vaníliakivonatot adunk hozzá.
A poharak aljára kakaós piskótát teszünk, erre kanalazzuk a cseresznyét, majd a vaníliakrémet.
Miután teljesen kihûltek, felvert tejszínhabbal tálaljuk, amit enyhén megszórunk kakaóporral.
Igaz ehhez a desszerthez be kell kapcsolni a sütõt, de késõbb lehûtve kárpótolni fog minket!
Feketeerdõ pohárdesszert gluténmentesen
Hozzávalók 4 pohárhoz
a kakaós-diós piskótához (18 cm átmérõjû tortaformához):
5 dkg olvasztott étkcsokoládé
2 tojás
4 dkg olvasztott vaj
4 dkg nyírfacukor
5 dkg darált dió
1 kávéskanál sütõpor
a cseresznyés réteghez:
30 dkg cseresznye
2 evõkanál nyírfacukor
2 teáskanál rumaroma vagy rum
a vanília krémhez:
2 dkgg vaníláspuding
2 evõkanál nyírfacukor
4 dl tej
2 tojás sárgája
1 teáskanál vaníliakivonat
továbbá:
2 dl habtejszín felverve
kakaópor
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és csokoládét, majd beleszórjuk a diót és a sütõport, végül jól elkeverjük. Sütõpapírral bélelt tortaformába tesszük és 180 fokos elõmelegített sütõbe helyezzük 20 percre. (Végezzünk tûpróbát!)
A cseresznyét nyírfacukor hozzáadásával fedõ alatt puhára pároljuk, és rummal vagy aromával ízesítjük.
A tej felét felforraljuk a nyírfacukorral, a másik felében elvegyítjük a vaníliáspudingot és a tojások sárgáját, majd a felforrt tejhez adjuk és sûrûre fõzzük alacsony láng felett. Végül vaníliakivonatot adunk hozzá.
A poharak aljára kakaós piskótát teszünk, erre kanalazzuk a cseresznyét, majd a vaníliakrémet.
Miután teljesen kihûltek, felvert tejszínhabbal tálaljuk, amit enyhén megszórunk kakaóporral.