Feketeerdõ muffin
sponsored links
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 tojás, 14 dkg porcukor, 1 dl olaj, 3 dl joghurt vagy tejföl, 2 evõkanál kakaó, 1 teáskanál sütõpor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, csipet só
a krémhez: 1 dl tejszín, 1 dl joghurt(görög), 6 dkg porcukor,
a díszítéshez: meggy
Elkészítése:
A tojást kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, belekavarjuk a citromhéjat meg a citromlével felhaboztatott sütõport. Jól elkavarjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és csipet sót. A muffin formákat kibéleljük a papírkapszlival, majd belekanalazzuk a tésztát (2-2 evõkanálnyit). Ebbõl az adagból 12 muffin lesz. Elõmelegített 170-180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Hûlni hagyjuk. A krémhez a tejszínt felverjük, belekavarjuk a joghurtot és a cukrot. A muffinok tetejét levágjuk, krémet kanalazunk rá, néhány szem meggyet teszünk rá. Visszahelyezzük a tetejét, a krémmel vagy tejszínhabbal és meggyel díszítjük, akár azonnal is kínálhatjuk.