Feketeerdõ kuglóf
sponsored links
Tészta hozzávalói:
25 deka vaj,vagy margarin
25 deka porcukor
5 tojás
20 deka liszt
5 deka natúr kakaópor
1 zacskó sütõpor
10 deka magozott meggy
10 deka étcsokoládé
Öntethez:
250 ml tejszín
10 deka cukor
fél zacskó vanília puding (20 gramm)
10 deka vaj
Díszíteni:
5 deka étcsoki
pár szem meggy
kevés tejszínhab
kevés tejszínhab
Ilyenkor természetesen befõtt, vagy mirelit meggyel dolgozunk, a vaj helyett használható margarin, a tejszín helyett tejjel is készíthetõ az öntet.
A tésztrához a vajat a porcukorral alaposan kihabosítottam, majd állandó keverés mellett egyenként beledolgoztam a tojásokat. A lisztet, kakaóport, sütõport szárazon összevegyítettem, és beledolgoztam a tojásos masszába. Mivel nagyon sûrûnek találtam, belekevertem 1 deci folyékony tejszínt - semmilyen folyadékot nem írt a tésztába a recept, de szerintem kellett bele. Utoljára kevertem bele az összevágott étcsokoládét és a magozott meggybefõttet, melyet elõzõleg lecsepegtettem, majd lisztbe forgattam, hogy ne üljön le a forma aljára. Kikent, belisztezett kuglófformába öntöttem a masszát, és a 160 fokra elõmelegített sütõben 45 perc alatt készre sütöttem - tûpróbát végeztem. Hagytam hülni, addig elkészítettem az öntetet.
Két deci tejszínt a 10 deka cukorral felforraltam, majd besûrítettem a fél deci tejszínben elkevert fél zacskó vaníliapudinggal. Miután kihûlt, kikevertem 5deka vajjal(a recept 10 deka vajat ír, de azt sokallottam), és ráöntöttem a kuglóf tetejére.
Csokoládéreszelékkel és meggyszemekkel díszítettem, kis tejszínhabot is nyomtam rá.
A kuglóf nagyon kellemes ízû volt, hamar elfogyott. Bár én még így is kicsit töménynek találtam a tésztáját, javaslok bele még több folyadékot tenni.
A receptet ITT találtam, köszönet érte. ?
Egy szelet |
A receptet ITT találtam, köszönet érte. ?