Feketeerdõ keksz

2011-11-21

sponsored links

Furcsa kekszesíteni valamit, ami amúgy magas, réteges, habos, könnyû, nedves. Na ebbõl sikerült készíteni valamit, ami lapos, tömör, száraz, és mégis finom. Egy amerikai oldalon találtam a receptre, és nagyon rácsodálkoztam, ahogy szerintem ti is. Több dolog is gyanús volt benne, így nem tehettem mást, engedtem a hívó szónak és elkészítettem.

A hasonlóság az általunk feketeerdõnek ismert torta és e között a keksz között kb. annyi, mint a nyolcvanas évek magyar hamburgere, és az amerikai között. Szerintem ez valamiféle törlesztés lehet a részükrõl az összes európai hamburger miatt. A maga nemében nem is rossz, bár ezt csak némi változtatás után tudom elmondani. Szerintem az eredeti receptben a só és a kakaó mennyiségét rosszul írták. Ezt javítottam, és mást is, úgyhogy ez a recept már használható lesz.

Nem szoktam cookiet készíteni, de ha jól tudom, azoknak ropogósnak, száraznak, vajasnak kellene lenni. Ez nem száraz, nem ropogós, valahol félúton van egy süti és egy keksz között, a benne lévõ aszalt meggyek pedig minden alkalommal meglepetésként hatottak amit nagyon szerettem benne.

Hozzávalók: ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2011/11/21/fek...

sponsored links

Keres?s