feketediós rizottó

2011-10-10

sponsored links


Sem búbánat, sem a tûzõ Nap, sem a leejtett kulcscsomó nem vonza jobban a tekintet a földre, mint a  fekete dió rikító termése. Zöldessárga burokban, októberre érik meg és hullik le a Juglans negra gyümölcse. A kopáncsban rejlõ, az általánosan termesztett fajtákhoz hasonlóan ízletes, gazdag tápértékkel  bíró   diófélét, nagyon kemény héj fogja közre. Érdemes lehajolni érte és tapintgatni illatos, érdes felületét, megtölteni vele egy-két zsebet, megsétáltatni, hazavinni, nézegetni, szagolgatni és természetesen vallatóra fogni a konyhában. Elsõsorban a színét vettem most elõ,  jódtartalmú kopáncsát felhasználva.  Sárgaborsós rizottót ízesítettem és ...

Folytats a blogon ... olajzoldlevelekkeken.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s