Feketebabos kuszkusszal töltött gömbcukkini

2017-08-27

sponsored links

Még mindig cukkini..éspedig gömbcuki  újra.....jól jött mert volt kuszkuszom,de még nem
készítettem vele semmit.....ilyenkor lehet alkotni.
Nagyon megszerettem,mert gyorsan elkészül...hihetetlen..utána pedig lehet ízesíteni.
Más ételt is fõztem---ez most olyan kóstolóféle volt.Halat csináltam Orly módra.. sült laskagombával..nagyon jó volt mellé.Vega barátunknak is bejött.





Hozzávalók:

  • 1db óriás gömbcukkini....kettévágva,belseje kiszedve
  • 1 doboz fekete babkonzerv leszürve
  • 2 dl kuszkusz
  • 250 gr juhtúró
  • 3-4 kanál hagymalekvár
  • 1 csokor petrezselyem
  • só,bors,oregano,chilidara
  • kevés reszelt sajt...2 pötty tejföl
  • olaj,margarin
A tisztított gömbcukkinit pár percet fõzöm,majd hideg vízbe teszem. Papirtörlõvel kitörlöm,belül egy picit sózom.,töltés elõtt kitörlöm újra.
A kuszkuszt elõírás szerint forró vízzel leöntöm,majd lefedem 5 percre.
Villával meglazítom,ízesítem,hozzáadom a túrót,petrezselymet,babot,hagymalekvárt,pici olajat,
óvatosan összekeverem.
Egy jénait margarinnal kikenek---beleültetem a cukkiniket aljára egy pici margarint teszek,majd a kuszkuszos finomságot a kettõ cukiba halmozom.
Sütõben sütöm kb...20 percet,majd a sajtot,tejfölt a tetejére téve még pár percet visszateszem.
Önállóan ,salátával,paradicsommal isteni.
Mi félig meddig köretnek fogyasztottuk.
Nagyon finom,könnyû étel.














Jó étvágyat kívánok...MARI

Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2017/08/feketeba...

sponsored links

Keres?s