Feketebabos kuszkusszal töltött gömbcukkini
sponsored links
Még mindig cukkini..éspedig gömbcuki újra.....jól jött mert volt kuszkuszom,de még nem
készítettem vele semmit.....ilyenkor lehet alkotni.
Nagyon megszerettem,mert gyorsan elkészül...hihetetlen..utána pedig lehet ízesíteni.
Más ételt is fõztem---ez most olyan kóstolóféle volt.Halat csináltam Orly módra.. sült laskagombával..nagyon jó volt mellé.Vega barátunknak is bejött.
Hozzávalók:
Jó étvágyat kívánok...MARI
készítettem vele semmit.....ilyenkor lehet alkotni.
Nagyon megszerettem,mert gyorsan elkészül...hihetetlen..utána pedig lehet ízesíteni.
Más ételt is fõztem---ez most olyan kóstolóféle volt.Halat csináltam Orly módra.. sült laskagombával..nagyon jó volt mellé.Vega barátunknak is bejött.
Hozzávalók:
- 1db óriás gömbcukkini....kettévágva,belseje kiszedve
- 1 doboz fekete babkonzerv leszürve
- 2 dl kuszkusz
- 250 gr juhtúró
- 3-4 kanál hagymalekvár
- 1 csokor petrezselyem
- só,bors,oregano,chilidara
- kevés reszelt sajt...2 pötty tejföl
- olaj,margarin
A tisztított gömbcukkinit pár percet fõzöm,majd hideg vízbe teszem. Papirtörlõvel kitörlöm,belül egy picit sózom.,töltés elõtt kitörlöm újra.
A kuszkuszt elõírás szerint forró vízzel leöntöm,majd lefedem 5 percre.
Villával meglazítom,ízesítem,hozzáadom a túrót,petrezselymet,babot,hagymalekvárt,pici olajat,
óvatosan összekeverem.
Egy jénait margarinnal kikenek---beleültetem a cukkiniket aljára egy pici margarint teszek,majd a kuszkuszos finomságot a kettõ cukiba halmozom.
Sütõben sütöm kb...20 percet,majd a sajtot,tejfölt a tetejére téve még pár percet visszateszem.
Önállóan ,salátával,paradicsommal isteni.
Mi félig meddig köretnek fogyasztottuk.
Nagyon finom,könnyû étel.
Jó étvágyat kívánok...MARI